I Wanna Be The Forums!

General Category => Game Design! => Topic started by: Benxamix2 on September 28, 2011, 12:02:21 pm

Title: Scirra Construct Help!
Post by: Benxamix2 on September 28, 2011, 12:02:21 pm
Hi guys.

I need some help at Scirra Construct, it's making me get mad...
Everytime I create a sprite or anything, that sprite gets "anti-aliased" (borders get smooth)... Here's a tiny snap so you can see what happens:

: show
(http://i1096.photobucket.com/albums/g321/benxamix2/Sinttulo-2.png)


How can I take that thing out? Or there is no way else than pixel edit?
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Ellipsis on September 28, 2011, 12:10:29 pm
I'd assume you can make the images outside construct, say in ms paint or something and then import them in.
Never tried though.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Benxamix2 on September 28, 2011, 12:42:08 pm
I imported them from Paint, without any "smooth border". Construct does that stupid effect and makes the graphics look like garbage. Is it possible to prevent it?
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Ellipsis on September 28, 2011, 04:50:06 pm
0.o
That's strange, Is there a way to set the size of the image to smaller then load it?
It looks like it's getting scaled up.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: [redacted] on September 28, 2011, 05:49:25 pm
Looks like he is porting his game over...
Try using Paint.Net (http://getpaint.net)
Make the image JPEG or BMP and tell me what happens.

Construct does this because it imports the current image as is. When porting the extension such as gif. will have the settings set to Anti-Ailacing. JPEG or BMP imports it AS ISso that doesn't happen.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Benxamix2 on September 28, 2011, 05:50:31 pm
I use PNG files, and the image size is 32x32.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: [redacted] on September 28, 2011, 05:52:24 pm
PNG has anti-aliased on. Change it to BMP.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Valkema on September 28, 2011, 06:00:45 pm
I don't have that problem at all. Did you change any of the settings? Also are you using standard or free?
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Benxamix2 on September 28, 2011, 06:02:56 pm
I'm using Classic.

Also... Changed to BMP. Still the same shit.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Valkema on September 28, 2011, 06:04:05 pm
Wait is this construct 2?
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Benxamix2 on September 28, 2011, 06:05:33 pm
"Classic" means the original one.
Scirra Construct 1.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Valkema on September 28, 2011, 06:08:52 pm
"Classic" means the original one.
Scirra Construct 1.
Oh I don't have any knowledge of construct 1. Maybe you should upgrade.
Title: Re: Scirra Construct Help!
Post by: Benxamix2 on September 28, 2011, 06:23:28 pm
Thanks to everybody, anyway.